Vergaderen

Flexwerken wordt met de dag populairder

Het flexwerken of hybride werken is de laatste tien jaar behoorlijk toegenomen en door de Corona pandemie en vooral door de gedwongen lockdowns, is niet alleen het thuiswerken, maar ook het flexwerken steeds meer in een stroomversnelling geraakt. Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om flexibeler om te gaan met de locatie vanaf waar mensen werken en ook vooral ondernemers kiezen steeds vaker flexplekken waar ze de mogelijkheid hebben om ook andere mensen te ontmoeten en nog productiever en efficiënter te werken. 

Er zijn steeds meer bedrijven en organisaties die flexwerken faciliteren en de verwachting is dan ook dat het aantal aanbieders van flexplekken ook steeds meer zal toenemen, simpelweg omdat flexwerken ontzettend veel voordelen kent.

Alleen betalen voor een ruimte wanneer je deze nodig hebt

Voor sommige ondernemers is het huren van een kantoorpand best een stevige impact op de begroting, terwijl ze deze ruimte lang niet altijd nodig hebben. Thuiswerken heeft zo zijn voordelen, maar het is soms lastig om een onderscheid tussen werk en privé te houden wanneer je ook in dezelfde ruimte leeft en werkt. 

Ook het ontvangen of vergaderen met andere mensen is niet altijd mogelijk vanaf thuis. Een flexplek biedt hiervoor een prima oplossing, zodat je alleen betaalt voor het gebruik van een ruimte wanneer je deze ook echt nodig hebt. De meeste flexplekken bieden bovendien extra faciliteiten, zoals vergaderruimtes, audiovisuele hulpmiddelen voor presentaties en workshops en natuurlijk catering opties.

flexwerkplek wordt duurder

Een flexwerkplek is een netwerkplek

Veel startende ondernemers kiezen bewust voor het gebruiken van een flexplek, omdat dit veel meer is dan alleen een werkplek waar je rustig en ongestoord zeer productief kan werken. Een flexwerkplek, is namelijk ook een Netwerkplek.

Tip: Vergaderruimte of trainingslocatie huren – KemkerFlex

Op een flexwerkplek kom je snel andere ondernemers tegen uit verschillende sectoren die ook gebruik maken van de faciliteiten. Door met elkaar een ruimte te delen kom je snel in gesprek over verschillende uitdagingen die je als ondernemer tegenkomt en kan kennis en netwerk makkelijk gedeeld worden vanaf de werkplek. Daarnaast is deze sociale interactie natuurlijk ook een welkome interruptie van het werk tijdens pauzemomenten, waardoor je nog productiever wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *