Kantoor
Vergaderen

Met deze tips kun jij je gezondheid op kantoor blijven verbeteren

Mensen met een kantoorbaan komen er al snel achter dat zij tijdens hun werkdagen te weinig bewegen. Er zijn meerdere onderzoeken verricht naar de gevolgen van te lang zittend werk verrichten en hieruit kwam naar voren dat dit niet gezond voor je is. Gelukkig kun je makkelijke en kleine aanpassingen doorvoeren tijdens je werkdag, waardoor je toch meer beweging krijgt. Je zou voor je houding ergonomische kantoormeubelen kunnen kiezen. Wil je meer bewegen, loop dan wat vaker heen en weer om een glas water te halen of bespreek zaken met collega’s face to face en niet via de chat of mail. Zo heb je alweer een loopje van en naar je collega toe.

Op welke manier kun je tijdens een werkdag op kantoor voldoende bewegen?

Wanneer je een kantoorbaan hebt, zit je het grootste gedeelte van de dag aan je bureau. Dit bevordert je gezondheid niet, vandaar dat je stappen kunt zetten om tijdens je werkdag in ieder geval een beetje te blijven bewegen. Er zijn verschillende opties en oefeningen die je kunt doen. Wist je toevallig dat staand vergaderen de perfecte manier is om het zitten te onderbreken? Wanneer je de houding van je lichaam gedurende de dag goed afwisselt tussen staan en zitten, dan is dit al meer uitdagend voor je spieren en doorbloeding. Verder kun je vaker een rondje lopen om bijvoorbeeld een glaasje water te halen.

Een andere manier om te bewegen tijdens je werkdag, is door oefeningen met je benen en voeten te doen terwijl je achter je bureau zit. Je zou zelfs trappers neer kunnen zetten, zodat je zittend kunt fietsen tijdens je werk om zo voldoende te bewegen. Woon je op loop- of fietsafstand? Pak dan vooral niet de auto naar kantoor, maar gebruik dit om extra te bewegen.

Een fijne werkplek op kantoor.
Een fijne werkplek op kantoor.

Dit zijn de soorten ergonomische kantoormeubelen die bijdragen aan je gezondheid

Om je zithouding of werkhouding zo gezond en veilig mogelijk te maken op kantoor, kun je ervoor kiezen om met ergonomische kantoormeubelen te werken. Voorbeelden van ergonomische kantoormeubelen zijn de ergonomische bureaustoel, een sta-zit bureau, een fiets- of hardloopbureau, een ergonomische muis en een ergonomisch toetsenbord. Wanneer je meerdere ergonomische hulpmiddelen op kantoor hebt, kun je een steeds betere werkhouding voor jezelf creëren. Hierdoor voorkom je rug-, nek- en schouderklachten en zorg je ervoor dat je lichaam niet vermoeid raakt. Dit is al een flinke stap naar een gezond en veilig werkklimaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *