hybride werken
Flexwerken

Hoe je als manager met thuiswerken om kunt gaan

Als je een eigen bedrijf hebt, of ergens werkt waar je een aantal mensen onder je hebt werken, kan het best lastig zijn dat er tegenwoordig veel thuis gewerkt wordt. Want, thuiswerken brengt een hele nieuwe atmosfeer met zich mee en verandert veel in werkrelaties. Dit zorgt natuurlijk voor aanpassingen voor het hele bedrijf, en kan best even wennen zijn. Als je hier als manager moeite mee hebt, lees dan snel door. Hieronder worden een aantal tips besproken om met deze veranderingen om te gaan, waarbij goed hybride werken er een van is.

Blijf in contact met je werknemers

Allereerst is het belangrijk om niet het fijne contact met werknemers te verliezen. Het is een feit dat je, tijdens het thuiswerken, minder makkelijk sociaal contact zoekt met andere werknemers. Normaal is het namelijk gemakkelijk om bij het koffiezetapparaat een kort praatje te houden over koetjes en kalfjes. Dit lijkt misschien onbelangrijk, maar veel mensen geven aan dat ze dit missen doordat ze constant thuis te zitten. Zorg dus als manager dat je ook thuis dit soort momentjes creëert. Dit kan bijvoorbeeld door een korte meeting (hoeft maar tien minuten te zijn) in te plannen, eens of meerdere keren per week. Zo kunnen de leuke en kleine gesprekjes toch doorgaan.

thuis werken
Werk jij graag thuis?

Plan evaluatiegesprekken in

Hiernaast wil je ook graag op de hoogte blijven van wat je werknemers denken van het thuiswerken en wat ze graag als verbeteringen zouden zien. Dit kan door evaluatiegesprekken in te plannen. En hierbij evalueer jij dus niet je werknemers, maar evalueren zij juist de situatie waar ze in zitten. Zorg hierbij dat je vertrouwelijke informatie niet met anderen deelt en je werknemers het gevoel hebben dat ze alles tegen je kunnen zeggen. Alleen op deze manier kom jij erachter wat de mensen tevreden houdt en wat jij daaraan kunt doen. 

Hybride werken coaching

Als laatst kan je hulp zoeken om het hybride werken gemakkelijker te maken voor jezelf. Via haagse beek vind je antwoorden op je vragen, waarbij coaches je kunnen helpen met deze veranderingen. Je zou bijvoorbeeld leidinggeven tijdens het thuiswerken beter kunnen leren, of je juist meer focussen op teamcoaching. Waar jij ook hulp voor nodig hebt, hier kun je het vinden. Zo kunnen jullie samen goed doorwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *