tips voor vergadering
Vergaderen

Tips voor een prettige vergadering

Bedrijven houden steeds meer grote vergaderingen met mensen van verschillende afdelingen. Juist om die reden heb ik wat tips voor de mensen die zo prettig mogelijk een vergadering willen bijwonen. 

Tip 1: Zorg voor goede stoelen.

Soms weet je niet van tevoren hoelang een vergadering zal gaan duren en als je dan op een verkeerde stoel zit, kan dat zorgen voor rugklachten of andere lichamelijke klachten. Daarom is het erg belangrijk om goede en fijne stoelen neer te zetten in de vergaderruimte. Er zijn ontzettend veel verschillende stoelen dus je kan ze helemaal inrichten op je eigen stijl.

Tip 2: Zorg voor een pauze.

Als een vergadering lang duurt en als er veel informatie gegeven wordt. Vergeet dan niet om een pauze te nemen. Deze pauze kan ervoor zorgen dat je de resterende periode beter gaat opletten, omdat je hoofd even een tijdje rust heeft gehad. Drink een glas water of ga even een stukje lopen. Dit hoeft allemaal niet eens zo lang te duren, als je maar even met je hoofd weg bent van het vergaderen.

 

Tip 3: Zorg voor een duidelijke planning

Zorg ervoor dat je van tevoren goed besproken hebt, welke punten erg belangrijk zijn tijdens de vergadering. Je kan bijvoorbeeld een moodboard maken met de punten die sowieso besproken moeten worden tijdens de vergadering, zo vergeet je niks en zo heb je achteraf alles besproken. Je weet tijdens de vergadering ook hoever je bent met de belangrijke punten, dit zal zorgen voor een stress verminderende factor.

Tip 4: Neem de vergadering op.

Veel mensen maken aantekeningen tijdens de vergadering. Hier is natuurlijk niets mis mee, maar het kan er wel voor zorgen dat je minder oplet omdat je aan het schrijven bent. Neem daarom heel gemakkelijk de vergadering op. Dan kan je achteraf rustig terug luisteren naar wat er gezegd is tijdens de vergadering. Dit zorgt ervoor dat het achteraf nog duidelijker voor je is. En je hebt meer meegekregen van de vergadering, omdat je er de hele tijd bij bent geweest met je hoofd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *