werken op een zitbal
Vergaderen

Waarom werken op een zitbal goed voor je is

Je hebt er vast wel eens van gehoord. Een zitbal om op te werken. Bij de gedachte aan het werken op een zitbal denk je misschien; hoe blijf ik daar nou op zitten? Of je vraagt je af hoe je op een zitbal ontspannen kunt werken. Die gedachten zijn logisch. De antwoorden op die vragen zijn precies de voordelen van deze ergonomische oplossing. In deze blog lees je wat deze voordelen zijn en kom je erachter welke maat zitbal jij nodig hebt.

Juiste zithouding

Zitten op een zitbal is eigenlijk continu in evenwicht blijven. Doordat je evenwicht moet zien te houden, heb jij altijd een rechte en actieve zithouding. De bal stimuleert een juiste werkhouding waardoor je spieren actief blijven. Dat maakt het bovendien een ideale oplossing voor mensen met lichamelijke klachten als rugpijn. Na een dag werken zal je minder vermoeid zijn dan wanneer je op een normale bureaustoel gewerkt hebt.

Je blijft in beweging

Door te werken op een zitbal blijf je in beweging. Zittend werken en tegelijkertijd je buik- en rugspieren trainen. Het kan! Doordat je in balans moet blijven op de bal, zijn je buik- en rugspieren constant actief. Dit zorgt voor een betere doorbloeding, vermindering van vermoeidheid en de preventie van onder andere rugklachten. Ook werk je productiever en verbetert je concentratievermogen.

Voorkomt lichamelijke klachten

Hoe vaak heb je wel niet je zithouding moeten corrigeren, nadat je volledig was onderuitgezakt in je bureaustoel. Met een kromme rug, zere nek en pijn in je schouders. We hebben dat vaak niet eens door omdat we wel wat beters te doen hebben; werken. Je hebt optimale ondersteuning nodig voor je lichaam. Een zitbal is de ergonomische oplossing die jouw lichamelijke klachten wegneemt.

zitbal
Werken op een zitbal

Bepaal de juiste maat

Om zoveel mogelijk te kunnen profiteren van de voordelen van een zitbal, moet je precies weten welke maat jij nodig hebt. Je hebt de keuze uit 55, 65 of 75 cm. De juiste maat bepaal je op basis van je lichaamslengte. Bij een lengte tot 155 cm kies je voor een zitbal van 55 cm. Ben je tussen de 155 – 175 cm? Kies dan voor maat 65 cm. Maat 75 cm is geschikt voor personen met een lichaamslengte tussen de 175 en 195 cm. Wanneer je bekken iets boven je knieën uitkomen en je dijen iets naar beneden zijn geheld, weet je dat je zithoogte correct is en dat je goed rechtop zit.

Aantrekkelijk design

Zitballen zijn leverbaar in verschillende kleuren. Zitballen van Bureaustoelenexpress zijn gemaakt van slijtvaste materialen voor een hoge kwaliteit. Met zachte stoffen met dubbel geschikte naden. Geen simpele ballen, maar echte eyecatchers met een aantrekkelijke uitstraling. Passend bij het interieur van jouw kantoor of thuiswerkplek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *